O nama

Zašto salsa?

Učenjem salse možete zadovoljiti svoju potrebu za novim plesnim znanjem, možete poboljšati svoje zdravlje, poboljšati svoju fizičku kondiciju i izdržljivost, smršaviti a i to je odličan način da upoznate nove ljude i pronađete nove prijatelje.

Zašto Salsoteca?

Naučite plesati zanimljiv, zabavan i senzualan ples salsa u plesnoj školi Salsoteca!

Što možete očekivati u Salsoteci?

– mi vjerujemo da svatko može naučiti plesati!
– imamo odličan osnovni silabus na početničkoj grupi koji pruža kvalitetan plesni temelj
– imamo zabavne, predane  i profesionalne instruktore
– radimo u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi
– plesači istog plesnog stupnja nalaze se u istoj plesnoj grupi
– imamo grupe za sve plesne stupnjeve: od početnika do naprednog stupnja
– kvalitetno i jasno objašnjavamo plesne korake, vođenje i praćenje
– stalno rotiramo partnere na satu kako bi bolje naučili plesati
– nije potrebno doći na početnu grupu s partnerom, plesno putovanje možete započeti sami
– obraćamo pažnju na vaše potrebe
– možete plesati na partijima sa našim instruktorima

Tko je Salsoteca?

Plesna škola ‘Salsoteca’ je najstarija škola salse u Hrvatskoj i postoji od 2001. godine…

Plesna Škola Salsoteca ZagrebOsnivač škole salse u Londonu pod nazivom ‘Salsoteca’ jest Kolumbijac Elder Sanchez. Trenutačno ‘Salsoteca’ ima podružnice u Londonu, Ljubljani i Zagrebu.Elder Sanchez

Godine 2001. u Zagrebu na inicijativu popularnog pjevača Ricarda Luquea, bivšeg frontmena  grupe ‘Cubismo’, službeno je bila osnovana podružnica ‘Salsotece’, kao prva škola salse u Hrvatskoj. Početak razvoja salse u Hrvatskoj obilježile su dvije radionice salse u klubu ‘Aquarius’ koje je vodio Elder Sanchez, koji je Hrvatima pokazao prve plesne korake salse.Ricardo Luque

U destetogodišnjoj povijesti Salsotece izmijenilo se nekoliko instruktorskih postava među kojima treba istaknuti imena poput Ivana Bulko, Hrvoje ŽaknićNadia Varunek, Hrvoje Kraševac itd.

Poslijednjih 7 godina voditelji plesne škole Salsoteca su Tajana Varunek i Jurica Ruždjak.

Tajana i Jurica su plesni partneri već 10 godina. Često pohađaju salsa radionice i kongrese u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi se i dalje educirali i usavršili svoje plesno znanje. Također, oni su renomirani hrvatski instruktori koji redovno podučavaju i nastupaju na brojnim internacionalnim i domaćim plesnim događanjima.

Plesna škola Salsoteca je trenutno jedna od najvećih i najutjecajnijih škola salse u Hrvatskoj te svojim radom i trudom želi podići salsa scenu u Hrvatkoj bliže svjetskoj sceni. Instruktori Salsotece kontinuirano se educiraju na domaćim i inozemnim radionicama te festivalima te donose na hrvatski plesni podije nove svjetske plesne trendove.

Kako bi hrvatskim plesačima donijela dašak svjetske scene, Salsoteca već 10 godina organizira salsa radionice među kojima treba istaknuti tri velike vikend radionice pod nazivom SalsaZone Fever Weekend u suradnji sa PS Fever i Hrvojem Kraševcem.

Kako bi nastavila sa uključivanjem hrvatske plesne scene na svjetsku plesnu scenu, od 2012. godine organizira Valentine’s Zagreb Salsa Festival gdje su su se prošetala najveća imena svjetske plesne scene!

Salsoteca kontinuirano od 2005. godine orginizira salsa plesnjake na kojima uživaju salsa plesači. Trenutno se možete opustiti i uživati uz muziku DJ Rickya četvrtkom na Salsoteca Social-u u Olimpu od 20-23.

Pogledajte nastupe show grupe Salsoteca kao i Tajane i Ricky-a!

Podijelite ovu informaciju putem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone