Željko

ŽeljkoŽeljko Srbljinović rođen je u Bjelovaru 1983. godine gdje još u vrtiću izvodi svoje prve plesne korake. No, kao mirno i povučeno dijete, kroz školovanje, svoj osjećaj za glazbu i ritam ne ispoljava dulje vrijeme te svoje prve slobodne plesne pokrete izvodi tek pred kraj srednjoškolskog obrazovanja. Dolaskom u Zagreb na studij, dobiva priliku okušati svoje plesne sposobnosti i u paru te s kolegicom upisuje tečaj društvenih plesova u sklopu SD Stjepan Radić. Tamo pleše dvije godine, nastupa u rock&roll koreografiji ‘Briljantin’, a u međuvremenu se upoznaje sa salsom. Kod fakultetskog kolege i zaljubljenika u salsu, od 2005. godine, uči prve figure u dvorani ‘Martinovka’ u sklopu Fakulteta elektrotehnike i računarstva te se nakon godine dana i sam uključuje u vođenje tečaja. Bavi se i ruedom te 2007. godine nastupa s nekoliko prijatelja na dobrotvornom koncertu, a kasnije sudjeluje u koreografiranju rueda show nastupa te nastupa na revijalnom natjecanju u Osijeku s, tada već oformljenom skupinom, ‘Tequila Mosquitos Team’ iz koje se kasnije razvija i plesni studio.

Iste godine priključuje se hobi grupi plesne škole ‘Salsoteca’ gdje, po prvi puta, definira svoj linijski stil plesanja Salse. Nedugo zatim, na poziv voditelja, pridružuje se Salsoteca Show grupi s kojom ubrzo nastupa na latino priredbi ‘Fabrica Latina’ u klubu ‘Tvornica’ te drugim događanjima. Svoje plesno znanje, osim od svojih instruktora, dobiva i nadopunjava na mnogobrojnim radionicama te na salsa festivalima.

2008. godine i sam postaje instruktor u Salsoteci. Od tada, svoje plesno znanje s velikom ljubavlju i entuzijazmom predaje ljudima putem redovnih poduka te mnogobrojnih radionica unutar Škole, ali i izvan nje, na plesnim i kulturnim događanjima i festivalima.

Uz salsu, razvija veliku ljubav i prema bachati, te od 2010. godine vodi i prve redovne satove bachate u Salsoteci.

Osim plesom, od 2011. godine bavi se i sviranjem udaraljki (congas, bongos, guiro, maracas…) što uči od frontmena poznatog hrvatskog benda Caiman Verde. Znanje o ritmovima salse, bachate, rumbe itd. prenosi i na svojim satovima.

Prepoznatljiv je po svom pedantnom i sistematskom pristupu, muzikalnosti, sklonosti eksperimentiranju te plesanju izvan nametnutih okvira. Veliku pažnju posvećuje povezanosti između partnera, interpretaciji glazbe te individualizaciji pristupa predaje znanja.

Osim u Salsoteci, možete ga sresti na raznim plesnim partijima u gradu, pretežno na bachata flooru, kako pleše ili negdje sa strane kako lupa po svim priručnim udaraljkama koje može pronaći :-)

Voli nositi majice izvrnute naopačke.

Podijelite ovu informaciju putem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone